Marea

Rebalancing®

Massagecursus met Rebalancingtechnieken

Aanraken en aangeraakt worden. Het brengt je in contact met je lichaam en alles wat daarin leeft. Intuïtief kan iedereen aanraken, masseren.

In deze cursus leer je in 11 avonden een volledige ontspanningsmassage geven zonder dat het je inspanning kost, met vaardige handen en met respect voor jezelf en de ander.

Massage
Massage ontspant lichaam en geest. Door het lichaam aan te raken ontstaat er meer bewustzijn in je lijf. Er ontvouwt zich meer en meer. Je ontwikkelt het vermogen om de gevoelde ervaring in je lichaam op te merken en toe te staan waardoor lichaam en geest kunnen ontspannen. Stress en allerlei fysieke ongemakken kunnen er door verminderen. Massage koestert en zorgt ook voor een moment van rust en aandacht. Na een massage voel je je vrijer, lichter en weer een beetje nieuw.

Voor wie
De cursus is zowel bedoeld voor beginners als voor mensen die al massage-ervaring hebben. Ook is ze geschikt voor mensen die massage toepassen bij het uitoefenen van hun beroep zoals bijvoorbeeld lichaamsgerichte therapeuten, schoonheidsspecialisten en sportmasseurs.
Iedereen kan intuïtief aanraken en masseren. Maar wil je goed leren masseren en vertrouwen krijgen in wat je doet, dan is het prettig om een goede basiskennis te hebben van massagetechnieken. Deze leer je tijdens de basiscursus.

Wat leer je?

De massagecursus bestaat uit een basiscursus waarna je kunt kiezen voor verdieping met vervolgcursus 1 en vervolgcursus 2.

Praktische informatie cursus
De cursus wordt gegeven door Rebalancers Emilliën Blaauw en Manja Beerens met assistente(s) en heeft maximaal 16 deelnemers. In het begin van iedere cursus ontvang je een cursusmap en een flesje massageolie, aan het einde een certificaat van deelname.

Basiscursus

In de basiscursus leer je een volledige ontspanningsmassage te geven, met technieken vanuit de Rebalancing. Het is een heel fysieke, langzame en intensieve massage, die veel aandacht schenkt aan de manier van aanraken.
Je leert diep in de spieren en weefsels te masseren, de gewrichten te ontspannen en zachte massage.
Je leert te werken vanuit ontspanning; onder andere door je eigen lichaam zo efficiënt mogelijk te gebruiken en jezelf te blijven voelen. Hierdoor ben je als gever na de massage zelf ook verkwikt en energiek. We besteden ook ruim aandacht aan de kunst van het ontvangen van de massage.

De basiscursus bestaat uit 11 lessen van 3 uur, steeds van 19.30 tot 22.30 .

Proefavond basiscursus
Op dinsdagavond 3 september kun je komen proeven. Kennis maken met de Rebalancingaanraking en met ons, Emilliën en Manja. Een proefavond betaal je los en kost € 35,-

Kosten basiscursus
De basiscursus kost € 450, -.

Data basiscursus

Proefavond 3 september 2019
Cursusdata:
17 en 24 september 2019
1, 8, 22 en 29 oktober 2019
5, 12, 19 en 26 november 2019
3 december 2019

Vervolgcursus 1

In de vervolgcursus 1 leer je de structuur los te laten en meer vanuit je intuïtie te werken. Deze cursus nodigt uit om goed te ontspannen en te rusten tijdens het masseren en het ontvangen. Je ervaart hoe dit doorwerkt in de kwaliteit van je aanraking. We herhalen en leren nieuwe technieken. Daarnaast leer je meer over spanningsplekken en het soepeler, vrijer maken van je lichaam. In de cursus wordt globaal gewerkt met het hele lichaam, met een nadruk op de steunende gebieden: schouders, bekken en rug. De schouders krijgen de meeste aandacht.

Vervolg 1 bestaat uit 10 lessen van 3 uur, steeds van 19.30 tot 22.30u.

Data vervolgcursus 1

2, 9 en 16 april 2019

7, 14, 21 en 28 mei 2019

11, 18 en 25 juni 2019
Kosten vervolgcursus 1
Vervolgcursus 1 kost 450 euro.
De vervolgcursus 2  is voor cursisten die de basis- en vervolgcursus 1 gevolgd hebben. Deze cursus geeft nog meer verdieping en behandelt nieuwe technieken waarbij het accent ligt op de ontvangende gebieden de buik en borst.  En er wordt aandacht besteed aan de gebieden zoals gewrichten, diafragma’s en segmenten waar de energie kan blokkeren, deze handelingen zijn makkelijk te integreren bij wat je al geleerd hebt .

Tijdens deze cursus gaan we in op het geven en ontvangen, contact maken en verbinden. Je wordt uitgenodigd om nog meer uit te dijen met wat er is.

Locatie
De Verbindende Factor
Wettenseind 4
5674 AA Nuenen

Inschrijfformulier massagecursus met Rebalancingtechnieken

Inschrijfformulier massagecursus met Rebalancingtechnieken