Marea

Rebalancing®

Zelfonderzoek in een kleine groep

Wat is zelfonderzoek?

Het zelfonderzoek is een methode waarbij je leert onderzoek te doen naar en bewust aanwezig te zijn bij je eigen gevoelde ervaring. De gevoelde ervaring is iets dat je voelt in je lijf en dat gaat over iets in je leven. Je voelt het in je lijf maar het is niet ván je lijf. Bijvoorbeeld ‘ik voel een brok in mijn keel’. Er zit daar geen brok, toch voel je het in je keel. Dat gevoel gaat ergens over. Je ziet bijvoorbeeld ergens tegen op, of het komt omdat je moet huilen en dat niet wilt of kunt. Het is heel persoonlijk. Het gaat over iets in jóuw leven.

Je onderzoekt en benoemt stapsgewijs de thema’s of gevoelens die zich aandienen. Het bewust ervaren van, en aanwezig blijven bij elk gevoel dat zich aandient, kan inzicht en bevrijding teweeg brengen. De begeleider stelt vragen en begeleidt je om alsmaar dieper te leren voelen in je lichaam. Uiteindelijk merk je dat er, wat en hoe diep je ook voelt, altijd een punt komt waar een bodem blijkt te zijn. Hier land je in je eigen essentie en ben je vrij van identificatie met ervaringen uit verleden.

Praktische info

Je maakt kennis met de basis van zelfonderzoek. Ervaar wat het doet om aanwezig te zijn bij jouw gevoelde ervaring en die van iemand anders.

 

Wil je je ook aanmelden als je kennis wilt maken met zelfonderzoek maar niet kunt op deze dag en tijd? Dan kijk ik of ik een groepje kan maken op een moment dat je wel past.

 

Waar: de Verbindende Factor, Wettenseind 4, Nuenen

Aanmelden: praktijkmarea@gmail.com