Marea

Rebalancing®

De weg naar binnen

Een prachtig traject zelfonderzoek

Wat is zelfonderzoek?

Zelfonderzoek is een methode waarbij je leert onderzoek te doen naar en bewust aanwezig te zijn bij je eigen gevoelde ervaring. De gevoelde ervaring is iets dat je voelt in je lijf en dat gaat over iets in je leven. Je voelt het in je lijf maar het is niet ván je lijf. Bijvoorbeeld ‘ik voel een brok in mijn keel’. Er zit daar geen brok, toch voel je het in je keel. Dat gevoel gaat ergens over. Je ziet bijvoorbeeld ergens tegen op, of het komt omdat je moet huilen en dat niet wilt of kunt. Het is heel persoonlijk. Het gaat over iets in jóuw leven.

Je onderzoekt en benoemt stapsgewijs de thema’s of gevoelens die zich aandienen. Het bewust ervaren van, en aanwezig blijven bij elk gevoel dat zich aandient, kan inzicht en bevrijding teweeg brengen. De begeleider stelt vragen en begeleidt je om alsmaar dieper te leren voelen in je lichaam. Uiteindelijk merk je dat er, wat en hoe diep je ook voelt, altijd een punt komt waar een bodem blijkt te zijn. Hier land je in je eigen essentie en ben je vrij van identificatie met ervaringen uit verleden.

‘Zo fijn om de rust te nemen om naar mezelf te mogen luisteren. De setting bij Manja is warm en veilig. Voelt als een kado voor mezelf maar ook om verder uit te dragen.’ -Claudia

‘Prachtig om in een veilige setting met elkaar te oefenen naar je lichaam te luisteren. Om je lichaam te laten vertellen wat er te vertellen valt.’

 

Praktische info

In 3 dagdelen maak je kennis met zelfonderzoek. Je ervaart wat het doet om aanwezig te zijn bij jouw gevoelde ervaring en die van iemand anders. Je leert zelfonderzoek te doen en te begeleiden.

Wanneer: nog geen data gepland. Laat het me weten als je interesse hebt.

Hoe laat: van 19 tot 22u

Waar: De Verbindende Factor, Wettenseind 4, Nuenen

Kosten: 150 euro

Aanmelden: praktijkmarea@gmail.com